Fem Snabba med Mårten Nylén

Mårten Nylén, medgrundare till Retreafy.com samt en av Sveriges mest kända hälsoprofiler. Vi känner igen honom från tv-program som Biggest Loser och Ninja Warrior, men även från Aftonbladet Wellobe, TV4 Nyhetsmorgon och som ambassadör för Kronprinsessparets Generation Pep. Mårten är även en av våra mest välrenommerade PTs med kunder som Will Smith, RedOne, Mabel, Joel Kinnaman och Wyclef Jean för att nämna några.

Vilken träning är egentligen bäst?

Man behöver starta med två saker, utgångsläge och syfte. Utgångsläge handlar om att alltid anpassa sin träning efter sin förmåga och förutsättningar så att träningen fungerar. Det kan handla om att det var länge sedan man tränade eller att man har en skada eller annat som gör att man inte har samma utgångsläge som tidigare. Syfte handlar om att välja träning som ger effekten du önskar, som att vill du förbättra kondition prioriterar man konditionsträning och vill man bli starkare satsar man på mer styrketräning. Sen kan man lägga till att bästa träningen är den träning som blir gjord.

Du var tränare i tv programmet Biggest Loser. Är träningen eller kosten viktigast vid viktnedgång?

Jag skulle säga att kosten ihop med träning ger bästa resultat. Sedan kommer faktorer som stress, sömn och återhämtning spela stor roll i hur kroppen svarar. Skulle jag dock vara tvungen att prioritera så skulle jag satsa på kosten först.

Du har tränat massor av kändisar som Will Smith, RedOne, Joel Kinnaman, Mabel, Veronica Maggio, Wyclef Jean och Darin. Vem har varit roligast att träna?

Jag har tränat folk i över 20år och alla kunder jag tagit mig an är unika människor oavsett vem. Så det går inte att säga att en har varit mer kul än någon annan.

Vad är det bästa med att resa med Retreafy?

Gemenskapen vi skapar, och jag vågar mig påstå att vi är experter på att anpassa träningen för våra resenärer och sätter alltid fokus på helhet och upplevelsen. Från det att resan startar jobbar vi med att hjälpa våra resenärer att skapa bästa resan för dem, och då genom att anpassa sin träning, semester och gemenskap.

Vart kan man få reda på mer om dig?

Jag skulle spana in min instagram @martennylen eller lyssna på några avsnitt av min podd Killermindset podcast

Bästa träningen är den träning som blir gjord
— Mårten Nylén, @ Retreafy.com

Retreafy.com arrangerar resor och events inom träning och hälsa. Vi är experter på att anpassa träning och aktiviteter till varje individ i en grupp. Genom att göra detta på bästa sätt får varje individ ut maximalt av sin upplevelse med oss.

Write a comment

×

 

Support!

Click one of our contacts below to chat on WhatsApp

×